Degustare

Degustare de cafea
Fie că vrei să îți găsești cafeaua pe care să o bei în fiecare dimineață și pe care s-o împarți mândru cu prietenii, fie că vrei să explorezi toată lumea cafelei prin gust just because, noi te putem ajuta! În plus, această secțiune îți va oferi tips & tricks pentru ca să deguști cafeaua ca un adevărat profesionist.
Pentru a găsi subtilitățile din ceașca ta, asigură-te că iei în considerare următoarele puncte:
Metoda de preparare
Modul de preparare joacă un rol foarte important în determinarea gustului unei cafele. Există cafele minunate la ibric și atât sau cafele care se comportă aproximativ la fel și la espressor, și la french press, și la filtru.
Mirosul
Mirosul cafelei este în concordanță directă cu aroma ei. El este dat de uleiurile volatile care se emană atunci când pregătești cafeaua. Îți spune, practic, la ce să te aștepți.
Aroma
Dacă ai nevoie de inspirație, roata degustătorului CoffeeQuest te va ajuta să ieși din impas, deci asigură-te că o ai la îndemână înainte de a degusta cafeluța. Aromele sunt de o multitudine de nuanțe, pe o paletă extrem de variată. Fiecare om percepe diferit aromele, așa că dacă simți o nuanță neobișnuită, ai dreptate!
Aciditatea
Aciditatea într-o cafea e un lucru bun! Înseamnă că boabele de cafea conțin zahăr în mod natural și nu are nicio legătură cu aciditatea gastrică. E acel ceva care îi dă viață și personalitate cafelei tale și o face să nu fie anostă.
Corpul
Corpul cafelei este întruchipat de textură. Ea variază de la delicată, elegantă și suplă până la densă, fermă și vâscoasă. Corpul este determinat de soiul, varietatea, tipul de producție și gradul de prăjire.
Finalul
Gustul care persistă după o ceașcă de cafea este finalul cafelei. Finalul poate fi lung sau scurt, plăcut sau neplăcut, curat sau aspru. O cafea bună asigură un final fericit de fiecare dată!
Poftă bună!
PS: Vino cu noi în călătoria în jurul lumii prin gust de cafea. Te așteptăm.